Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Είναι η …εφαρμογή ανόητε!



Είναι η …εφαρμογή ανόητε!
…ή πως κινδυνεύει στην πράξη το Σύμφωνο Συμβίωσης


Σε μια δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν τη Δευτέρα 25.01.2016 όσα ομόφυλα ζευγάρια προσέλθουν στα ληξιαρχεία των δήμων όλης της χώρας για να καταθέσουν το σύμφωνο συμβίωσης τους.
Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δεν θα μπορέσουν να καταχωρήσουν το σύμφωνο συμβίωσης, ούτε να παραλάβουν την απαραίτητη ληξιαρχική πράξη η οποία θα τους είναι χρήσιμη για ρύθμιση φορολογικών, ασφαλιστικών και άλλων θεμάτων.
Αιτία αυτής της προβληματικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα στείλει στα ληξιαρχεία την σχετική εγκύκλιο με το υπόδειγμα για το πώς θα πρέπει να είναι οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που πρέπει να εκδώσουν.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να εφαρμόσει στην πράξη αυτά που η Βουλή έχει νομοθετήσει και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το site του υπουργείου Εσωτερικών ακόμα γράφει ότι δεν επιτρέπεται σύμφωνο για ομόφυλα ζευγάρια!
Ο κ. Αμυράς προτείνει στην κυβέρνηση να ψηφίσει έναν νόμο με ένα άρθρο που να την υποχρεώνει να εφαρμόζει αυτά που και η ..ίδια ψηφίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου