Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η Επίσκεψη του Γ.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στην Τουρκία



Η Επίσκεψη του Γ.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ στην Τουρκία: μια ακόμα συμβολή του ΑΚΕΛ στον αγώνα για επανένωση της πατρίδας μας.

*Της Αθηνάς Ζάουρα*
Υποψήφια Βουλευτής ΑΚΕΛ Αμμοχώστου


Αναμφίβολα η Επίσκεψη Γ.Γ. ΑΚΕΛ στην Τουρκία, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποτελεί ιστορικό γεγονός και αναγνώριση του ρόλου του ΑΚΕΛ ως  υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, υπολογίσιμη δύναμη που θέτει την σφραγίδα του και την συμβολή του στις πιο καθοριστικές εξελίξεις για την πατρίδα μας.
To ΑΚΕΛ δεν οχυρώνεται στην άρνηση, δεν στρουθοκαμηλίζει χώνοντας το κεφάλι στην άμμο νομίζοντας ότι αποσείει τις καθημερινά αυξανόμενες συνέπειες της κατοχής.
Ταυτόχρονα, δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι η αδιαλλαξία της Τουρκίας θα καμφθεί σε μια μέρα όμως τρέφει την πίστη ότι με ασταμάτητο αγώνα στην βάση των διαχρονικών αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕμπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη λύση του Κυπριακού προβλήματος που να επανενώνει την πατρίδα μας και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΑΚΕΛ,πολέμησε με σθένος τις βασικές επιδιώξεις της και προειδοποιούσε για τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονούσαν πριν ακόμα υπογραφούν οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου που προνοούσαν ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία, με εγγυήσεις των τριών εγγυητριών δυνάμεων, επεμβατικά δικαιώματα κλπ, κλπ. Δεν εισακούστηκε αλλά διαφώνησε κάθετα και δυστυχώς δικαιώθηκε. Καραδοκούσε η Τουρκία και αξιοποίησε την αφορμή που της πρόσφερε στο πιάτο η ΕΟΚΑ Β και η Χούντα των Αθηνών, πιστά όργανα των ξένων δυνάμεωνπου στόχευαν  την διχοτόμηση της πατρίδας μας.
Γνωρίζει η Τουρκία ότι και σήμερατο ΑΚΕΛείναι ανένδοτο και κάθετα αντίθετοσε ότι αφορά τις επιδιώξεις της, για τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα, για τις εγγυημένες πλειοψηφίες πληθυσμού, ότι είναι ακλόνητο στην θέση για αποχώρηση  των κατοχικών στρατευμάτων και  των εποίκων και έχει ολοκληρωμένες θέσεις για  επίλυση του  περιουσιακού σε συσχετισμό με  το εδαφικό και για διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.
Ωστόσο, το κόστος της συνέχισης της κατοχής είναι βαρύ και πολλαπλό για την Τουρκία και όπως τόνισε Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ «Θα επιχειρήσουμε να πείσουμε γιατί λύση που θα βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα είναι προς όφελος και της Τουρκίας.». Αυτή η θέση αρχής μαζί με την διαχρονική πολιτική και δράση του ΑΚΕΛ το εμπέδωσε ως πατριωτική, αξιόπιστη, αξιοσέβαστη, υπεύθυνη και υπολογίσιμη δύναμη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ασφαλώς και από την Τουρκία.
Ευχόμαστε η συνάντηση του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ να συμβάλει στο να κατανοήσει η Τουρκία ότι με την επίτευξη λύσης όλοι θα έχουν να επωφεληθούν και θα τερματιστεί η Κατοχή, το δράμα των προσφύγων μας, των εγκλωβισμένων μας και θα γίνει η αρχή για ανοικοδόμηση της πατρίδας μας όπου θα βασιλεύει η ειρήνη,  ευημερία και η ευτυχία για όλους τους κατοίκους της.

* Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΓΟ
Μέλος Επαρχιακού Συμβουλίου ΕΔΟΝ Αμμοχώστου















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου