Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε πριν από λίγο, με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί στην επίθεση με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 50 είναι οι τραυματίες.
Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελόνη ως "τρομοκρατική ενέργεια". Απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελόνη".
Μία Ελληνίδα τραυματίας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη - Σε διαρκή επαφή με τις ισπανικές αρχές το υπουργείο Εξωτερικών
Μία ελληνίδα πολίτης είναι μεταξύ των τραυματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζει «απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη».
«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου