Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη


«Ποτέ δε θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα", δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ. Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.
Συγκεκριμένα η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει τα εξής:
«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα.
Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης.
Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».
Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε πριν από λίγο την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία, μετά την «τραγική επίθεση» η οποία έπληξε τη Βαρκελώνη.
Ο Ντ. Τραμπ καταδικάζει την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαρκελώνη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.
Ο Ρ. Τίλερσον προσφέρει τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στην Ισπανία μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ρεξ Τίλερσον διαβεβαίωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνδράμει» τις ισπανικές αρχές μετά την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη.
«Οι τρομοκράτες σε όλον τον κόσμο πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι αποφασισμένοι να τους βρουν και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη», τόνισε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιάπωνα ομόλογό του Τάρο Κόνο και τους υπουργούς Άμυνας των δύο κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου