Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Κυρ. Βελόπουλος: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανένα κόμμα

 


Κυρ. Βελόπουλος: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανένα κόμμα

H Ελληνική Λύση δεν θα μετάσχει στις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά της εκλογές τόνισε μιλώντας νωρίτερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Real fm, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αυτοί που το επιχείρησαν αποπέμφθηκαν πυξ αλαξ. Δεν πρόκειται η ΝΔ να συγκυβερνήσει με εμάς γιατί εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε, όχι να συγκυβερνήσουμε. Με κανένα κόμμα. Μόνοι μας μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κανέναν τους».

Κληθείς να σχολιάσει τις αποχωρήσεις δύο βουλευτών του κόμματος, ο κ. Βελόπουλος επανέλαβε πως στηρίζει τις αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

«Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είχε απόλυτο δίκιο στην επιλογή της. Εμείς ως κόμμα θέλαμε να κάνουμε μια κάθαρση. Κάθαρση στον τόπο, διαφάνεια παντού και όχι σκιές. Και όπως αποδεικνύεται η επιτροπή έκανε κάθαρση», είπε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε.

«Κανένας δεν λασπολογεί κανέναν, εμείς πήραμε τα δημοσιεύματα, έγινε χαμός στο κόμμα, η επιτροπή δεοντολογίας κάλεσε τους συγκεκριμένους να εξηγήσουν, όχι σε απολογία, ο συγκεκριμένος τέως υποψήφιος ούτε καν έστειλε επιστολή, ούτε το αυτονόητο δεν έκανε, γιατί υπάρχουν και όργανα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Σε αυτό το κόμμα πρωτοκλασάτα άτομα είναι μόνο οι ψηφοφόροι του και όποια στελέχη σοβαρά. Όταν σε καλεί η επιτροπή δεοντολογίας να στείλεις μια επιστολή, να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με το δημοσίευμα και δεν την στέλνεις, θεωρώ ότι από εκεί και πέρα, η ασέβεια προς τα όργανα, είχε και το αποτέλεσμά της».

Ερωτηθείς εάν έχει υποψηφίους από την Χρυσή Αυγή απάντησε.

«Αυτά τα λέει αυτός. Δεν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ελληνικής Λύσης, που το ξέρει;»

 

Ο Αν. Μυλωνάκης κατηγορεί τον Κ.Βελόπουλο ότι μεθόδευσε το δημοσίευμα που τον κατηγορούσε για σχέσεις με τη ΝΔ

 

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης, ένας από τους δυο βουλευτές που αποχώρησαν από την Ελληνική Λύση, μιλώντας στο Mega, κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο ότι ο ίδιος μεθόδευσε το δημοσίευμα που τον κατηγορούσε για σχέσεις με τη ΝΔ.

«Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Τον Σεπτέμβριο ακούστηκε ότι θα έρθουν σαν υποψήφιοι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κατέβει με τον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή. Του λέω, "δεν πιστεύω να κουβαληθούν εδώ πέρα Χρυσαυγίτες. Πολεμάω τον ναζισμό χρόνια. Όπως και εσύ πολεμάς τον ναζισμό". Μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, δεν θα κατέβουν. Τώρα βλέπω τους κατεβάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου