Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Κυρ. Βελόπουλος: Παγκόσμια αναγνώριση και έμπρακτη τιμωρία, η δικαίωση για την γενοκτονία των Αρμενίων


 

Κυρ. Βελόπουλος: Παγκόσμια αναγνώριση και έμπρακτη τιμωρία, η δικαίωση για την γενοκτονία των Αρμενίων

Η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει για την γενοκτονία των Αρμενίων και να υποχρεωθεί σε αποζημιώσεις και επιστροφή εδαφών, υποστηρίζει με δήλωσή του για την γενοκτονία των Αρμενίων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Σαν σήμερα, την 24η Απριλίου του 1915, ξεκίνησε η συντονισμένη, μεθοδευμένη και εφιαλτική γενοκτονία των Αρμενίων αδελφών μας από τους Τούρκους, με την ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης να φυλακίζεται και εκατοντάδες Αρμένιους της Πόλης να δολοφονούνται. Ενάμιση εκατομμύριο ψυχές δολοφονούνται φρικτά από το επίσημο τουρκικό κράτος, με κεντρική εντολή.

Σήμερα, 108 χρόνια μετά, η Τουρκία δεν έχει λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε, όπως και για το σύνολο των εγκλημάτων της κατά των πολιτισμένων εθνών και των αθώων θυμάτων», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος και καταλήγει:

«Μοναδική δικαίωση λοιπόν για τα εκατομμύρια αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, τους Αρμένιους, τους Έλληνες του Πόντου, της Ιωνίας, της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου, της Τενέδου, της Κύπρου, καθώς και τους Ασσύριους, είναι η παγκόσμια αναγνώριση και η παραδειγματική τιμωρία της Τουρκίας.

Η έμπρακτη τιμωρία της Τουρκίας θα επέλθει μόνο με την υποχρέωση καταβολής τεράστιων αποζημιώσεων για τις σφαγές και την ληστεία των

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου