Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΟΠΠΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ





Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; ΄


*Από τη Νεφέλη Αστερινού

Καταγγελία για το τμήμα συντάξεων


Η γραφειοκρατία κυριαρχεί για άλλη μια φορά ακόμα και στα έτη της κρίσης 2014 και 2015 με το δημόσιο τέρας που έχει η χώρα ν’ αρνείται πεισματικά να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους που έχουν κερδίσει την σύνταξη με τον ιδρώτα και τον κόπο τους και έφτασαν τα 90 έτη για να τους αντιμετωπίζουν κάτι παιδαρέλια με θείο στο δημόσιο σαν να είναι κατώτεροι από σκουπίδια…

-ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

90ΧΡΟΝΗ κυρία αντιμετώπισε το πρόβλημα του να της κόψουν το ΕΚΑΣ για ένα ολόκληρο έτος, ενώ μόλις από τον πρώτο μήνα κατατέθηκαν τα δικαιολογητικά, ώστε να αποκατασταθεί από την υπηρεσία (τμήμα) συντάξεων του ΠΕΔΥ η διακοπή του ΕΚΑΣ στην 90χρονη καρδιοπαθή κυρία που έχει μια σύνταξη μόλις 600 ευρώ και τη διακοπή του ΕΚΑΣ φτάνει μόλις τα 390 ευρώ μετά βίας. Η εν λόγω ηλικιωμένη κυρία, ζει στο νοίκι και έχει τρία παιδιά άνεργα που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδά της παρά βέβαια το αστρονομικό ποσό της συντάξεως που φτάνει μόνο στα 390 ευρώ! Θα μας πείτε παράλογο! Με 390 ευρώ είναι κανείς πλούσιος!

Ενώ η οικογένεια υπομονετικά επικοινωνούσε με τους αντίστοιχους υπαλλήλους του Τμήματος Συντάξεων του ΠΕΔΥ στην περιοχή του Ζωγράφου, το αποκορύφωμα ήρθε έναν μήνα πριν, 11 δηλαδή μήνες μετά την αρχική καταβολή των δικαιολογητικών για να παίρνει η γυναίκα τη σύνταξή της ολόκληρη 600 ευρώ αντί για 390 ευρώ, ώστε να τα βγάζει μετά βίας πέρα η 90χρονη καρδιοπαθής γιαγιά.

-ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

‘’ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ’’

Η υπάλληλος έγινε αδικαιολόγητα έξαλλη και άρχισε να φωνάζει έξω φρενών και εκτός ορίων στο παιδί της 90χρονης γιαγιάς, αφού εκείνο της τόνισε ότι είναι υπέργηρη και κυριολεκτικά κινδυνεύει να πεθάνει από ασιτία:

‘’ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ, ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΕΤΣΙ;;;’’

Δεν χάνονται τα χρήματα, αν δεν τα πάρετε τώρα, θα τα πάρετε μετά τον θάνατο της μητέρας σας. Εδώ είμαστε τρία άτομα όλα κι όλα, δεν προλαβαίνουμε να διεκπεραιώσουμε τα ζητήματα, χιλιάδες άνθρωποι αναμένουν, τι να σας κάνουμε;
Να πάτε στον Πρωθυπουργό μέχρι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνετε τα παράπονά σας, δεν με απασχολεί…’’.

Αυτή ήταν η αντιμετώπιση της υπαλλήλου του ΠΕΔΥ Τμήματος συντάξεων στην περιοχή του Ζωγράφου για μια 90χρονη καρδιοπαθή γυναίκα που με αληθινούς κόπους και τις εισφορές της κέρδισε τη σύνταξή της και ως Ελληνίδα φορολογούμενη βάζει το λιθαράκι της για να πληρώνονται αυτά τα άτομα που διακρίνονται από απουσία προσόντων και με θείους στις σωστές θέσεις, ώστε να τους εξασφαλίσουν ακόμα και την χρονική περίοδο που διανύουμε σίγουρο και σταθερό μισθό.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αποτελούν ειδική μερίδα πολιτών προφανώς, ανελέητοι και αδιάφοροι προς τους συνανθρώπους τους, ενώ οι ίδιοι έχουν εξασφαλισμένη μια άλλου επιπέδου ζωή, σε αντίθεση με τις γιαγιάδες και τους παππούδες που κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μεσημέρι αργά μπορείτε να δείτε στις Λαϊκές του Δήμου να μαζεύουν πεταμένα λαχανικά και φρούτα σε όποια κατάσταση είναι.

Άλλα οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι προφανώς, παιδιά ενός ανώτερου Θεού με χρήμα, αλλά και χρήσιμους συγγενείς.


Τα συμπεράσματα δικά σας…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου